Vohvelipäivä online 20.3.2021

Vohvelipäivä online 20.3.2021

Tule mukaan juhlistamaan Vohvelipäivää yhdessä Galleria Elverketin, Raaseporin museon ja Villa Skeppetin kanssa lauantaina 20.3. Ohjelma järjestetään pääasiassa verkossa. Voit itse osallistua aktiivisesti luomalla oman taideteoksesi vohvelikankaasta, ja lisäksi voit osallistua seuraaviin ohjelmiin, jotka striimaamme Facebookin kautta: kirjaesittely, vohvelipaistoa sekä opastettu kierros.

Taideteos Vohvelikankaasta
Opastusvideo: https://vimeo.com/526083132
Luo oma taideteoksesi vohvelikankaasta tai ota inspiraatiota tarjoamistamme kuvioista. Taiteilija Tanja Is on luonut kuvioita inspiroituneena toiminnastamme sekä lisäksi lisännyt mukaan yhden hänen omista tekstiilikuvioistaan. Jaamme rajatun määrän ilmaisia paketteja, joissa on kaikki mitä tarvitset oman taideteoksesi luomiseen. Voit hakea paketteja Elverketistä 17.-20.3. klo 11-17.
Jaa myös luomuksesi Facebookissa ja Instagramissa käyttäen hashtageja #Våffeldagen #Vohvelipäivä ja tagaa meidät @proartibus @villa_skeppet @raseborgsmuseum
Kaikkien tagaajien kesken arvomme voittajan.

Kirjaesittely klo 11.30
Christine ja Göran Schildtin säätiön Facebook-sivu https://www.facebook.com/VillaSkeppet
Arkkitehti Sanna Tegelin kirjoittama kirja Villa Skeppetistä julkaistaan pian. Professori Jenni Reuter haastattelee häntä Villa Skeppetissä. Seuraa haastattelua livenä Christine ja Göran Schildt säätiön Facebook-sivulta. Haastattelu pidetään englanniksi.

Vohvelipaistoa aloittelijoilta aloittelijoille klo 12
Raaseporin museon Facebook-sivuhttps://www.facebook.com/Raseborgsmuseum
Raaseporin museon Katti ja Emma ovat päättäneet yrittää paistaa vohveleita vanhan ajan tapaan Blombergin talossa. Tuleeko paistaminen menemään niin kuin Strömsössä vai niin kuin duolla yleensä sujuu keittiössä? Seuraa livelähetystä Raaseporin museon Facebook-sivulla. Facebook ei ole osallinen tulokseen.

Opastus Nina Skogsterin kanssa klo 13
Pro Artibus Facebook-sivu https://www.facebook.com/ProArtibus
Tutustu Greta Skogster-Lehtisen näyttelyyn virtuaalisen opastuksen muodossa yhdessä Nina Skogsterin (Greta ja William Lehtisen Säätiö) kanssa. Greta Skogster-Lehtinen (1900–1994) oli suomalaisen tekstiilitaiteen monipuolinen edelläkävijä, joka tunnetaan parhaiten abstraktisti kuvioiduista funkishenkisistä karvalankamatoistaan ja valtavista teollisuusaiheisista kuvakudoksistaan. Tule mukaan kiertämään näyttelyä ja kuulemaan otteita Greta Skogster-Lehtisen elämästä ja taiteilijuudesta. Seuraa livenä Pro Artibuksen Facebook-sivulta.

Ostoskorisi