Kulttuurilenkki pimeänä viikonloppuna

Kulttuurilenkki pimeänä viikonloppuna

28.10 klo 17-19.30

Pro Artibus-säätiö, Länsi-Uudenmaan museo ja Villa Skeppet järjestävät Tammisaaressa toistuvan Kulttuurilenkki-tapahtuman perjantaina 28.10.2022 klo 17-19.30. Tapahtuma ajoittuu Raaseporissa ja Hangossa järjestetyn Pimeän viikonlopun ajaksi 28.10-30.10.2022. Tämän vuoden ohjelmassa on luvassa kaksi vierailukohdetta, Kokoelmakeskus Leira ja Villa Skeppet. Haluamme kyseisen afterwork-tapahtuman avulla tarjota vierailijoillemme pientä piristystä arkeen. Tule mukaan ja inspiroidu kanssamme. Tervetuloa! Vapaa sisäänpääsy!

Kokoelmakeskus Leira: Teollisuuskatu 8 Tammisaari


Kokoelmakeskus Leira avaa ovensa kävijöille ja tarjoilee nostalgisen kulttuurilenkin museokokoelmien pariin. Kokoelmakeskuksen hyllyiltä löydät historiallisia helmiä vuosien saatosta eri museoiden kokoelmista ja pääset tapaamaan muun muassa Länsi-Uudenmaan, Hangon, Fiskarsin, Lohjan ja Vihdin museoiden henkilökuntaa, jotka kertovat mielellään enemmän museoiden aarteista.

Villa Skeppet: Snäcksundintie 8, Tammisaari


Tule ja koe Alvar Aallon arkkitehtuuri ja kirjailijakoti Villa Skeppet. Illan aikana järjestämme näyttelyn Arkkitehti Elissa Aalto 100 vuotta- avoimet avajaiset. Tervetuloa tutustumaan aikansa vahvimpiin naisiin kuuluneeseen Elissa Aaltoon!

Christine Schildt, Alvar ja Elissa Aalto Villa Skeppet rakentamattomalla tontilla vuonna 1969.

Pro Artibus esittelee Gun Holmströmin Arkipelag- videoteoksen  taidekokoelmistaan. Meditatiivinen teos esittelee saaria, klassisia veistoksia ja merta – elementtejä, joita löytyy myös Villa Skeppetin interiööristä ja historiasta. Kulttuurilenkin yhteydessä videoteos ja Villa Skeppetin miljöö käyvät vuoropuhelua keskenään. Sään salliessa nautimme myös mukavasta yhdessäolosta puutarhassa.

Ostoskorisi