Kestävä kehitys – arvojemme perusta

Kestävä kehitys – arvojemme perusta

Säätiömme toiminta perustuu suvaitsevuudelle sekä ihmisoikeuksien ja luonnon kunnioittamiselle. Perustajamme, kirjailija Göran Schildt, oli aito humanisti. Hän kritisoi usein sitä tapaa, jolla planeettaamme kohdellaan, ja hänen elämänarvonsa ovat se suodatin, jonka läpi tarkastelemme myös kaikkea omaa toimintaamme.

Kunnioitamme kulttuuriperintöä

Tavoitteenamme on ylläpitää ja vaalia Villa Skeppetiä tavalla, joka on myös tulevaisuuden kannalta kestävä. Rakennuksessa tehtiin vuosina 2019-2020 laaja peruskorjaus, ja tuolloin keskityimme ainoastaan rakennuksen säilyttämisen kannalta välttämättömiin toimenpiteisiin. Villa Skeppet edustaa Alvar Aallon arkkitehtuuria Tammisaaressa, sekä kirjailija Göran Schildtin ja hänen vaimonsa Christinen yhteistä elämää. Se on kokonaistaideteos ja samalla Göran Schildtin ja Alvar Aallon ystävyyden muistomerkki.

Edistämme hyvinvointia, ihmisoikeuksia ja sosiaalista tasa-arvoa

Kohtelemme työntekijöitämme, vierailijoitamme ja alueen asukkaita tasapuolisesti ja kunnioittavasti. Maksamme reilua palkkaa ja koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti. Otamme erityistarpeet huomioon ja järjestämme kävijäryhmän mukaan räätälöityjä vierailuja ilman lisämaksua. Toivotamme kaikki tervetulleiksi taustasta riippumatta, ja järjestämme vuosittain kaksi ilmaista avoimien ovien päivää, jotta vierailu talossa olisi jokaisen ulottuvilla.

Vaalimme luontoa

Varjelemme Villa Skeppetiä ympäröivää luontoa. Talon puutarha onkin keidas, jonka kaunis lummelampi edistää monen lajin menestymistä. Olemme myös ostaneet viereisen pienen metsäalueen, jotta vehreys talon ympärillä säilyisi muuttumattomana. Samalla teemme oman osamme luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Olemme reiluja yhteistyökumppaneita

Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Kannustamme vierailijoitamme tutustumaan meillä käymisen yhteydessä Raaseporin muuhunkin hienoon kulttuuritarjontaan. Suosittelemme usein myös paikallisia ravintoloita ja kahviloita.

Suosimme paikallista

Käytämme ensisijaisesti paikallisia urakoitsijoita ja yrityksiä Raaseporista ja lähiseudulta. Myös kiinteistöjemme ylläpidosta että siivouksesta huolehtivat paikalliset mikroyritykset.

Huomioimme ilmastonmuutoksen

Olemme laskeneet toimintamme hiilijalanjäljen ja seuraamme veden, sähkön ja lämmön käyttöämme. Olemme siirtyneet LED-valaistukseen ja käytämme ainoastaan uusiutuvaa energiaa. Lämmönlähteenämme on Raaseporin Energian tuottama kaukolämpö. Raaseporin Energian tavoitteena on päästöttömyys vuoteen 2030 mennessä. Lajittelemme jätteemme ja vältämme kertakäyttöisiä tuotteita.

Helmikuussa 2023 saimme Good Travel Seal -ympäristösertifikaatin. Aiomme jatkaa työtämme kestävämmän tulevaisuuden puolesta vastuullisuussuunnitelmamme mukaisesti, ilmastotoimenpiteitämme joka vuosi tehostaen.

Olemme sitoutuneet tähän työhön, joka ei koskaan tule valmiiksi.

Ostoskorisi