Villa Skeppet avataan yleisölle 2020

Villa Skeppet avataan yleisölle 2020

Christine ja Göran Schildt -säätiö keskittää toimintansa Villa Skeppetin tiloihin Tammisaaressa. Alvar Aallon vuosina 1969–1970 suunnittelema yksityistalo aukeaa pysyvästi yleisön nähtäväksi vuonna 2020.

Vuonna 1987 perustetun säätiön tehtävänä on edistää Suomen ja kreikkalaisen kulttuurialueen välisiä suhteita ja Alvar Aallon elämäntyön tuntemusta. Schildtin pariskunnan avokätisen lahjoituksen tuella säätiön toiminta voidaan nyt keskittää Villa Skeppetin tiloihin, kun rakennus luovutettiin 1.1.2018 säätiön käyttöön.

Arkkitehdit Mustonen -toimiston tekemän kuntotarkastuksen perusteella korjaus- ja entisöintisuunnitelmat ovat valmiit ja rakennuksen kunnostus alkaa mahdollisimman pian. Säätiön toimintaa uudistetaan samalla, joten naapuritontille tyhjilleen jäävät kiinteistöt myydään.

Kesällä 2018 säätiö järjesti talossa pienryhmäopastuksia tarkoituksena kerätä kokemusta tulevaisuuden suunnittelua varten. Yleisön kiinnostus oli valtava, ja opastukset osoittautuivat tärkeäksi toimintamuodoksi. Huvila välittää kävijöilleen näkemyksen siitä, miten Alvar Aalto käytti hienostuneesti muutamia peruselementtejä yhdistämään arkkitehtuurinsa Välimeren kulttuuriperintöön.

Ostoskorisi