Kulttuurilenkki Pimeänä viikonloppuna

Kulttuurilenkki Pimeänä viikonloppuna

Galleria Elverket, Chappe & Raaseporin museo sekä Villa Skeppet järjestävät Tammisaaressa toistuvan Kulttuurilenkki-tapahtuman lauantaina 28.10.2023 klo 11–17. Tapahtuma ajoittuu Raaseporissa ja Hangossa järjestetyn Pimeän viikonlopun ajaksi 27.10.-29.10.2023.

Haluamme kyseisen tapahtuman avulla tarjota vierailijoillemme pientä piristystä arkeen. Tule mukaan ja inspiroidu kanssamme. Tervetuloa!

Villa Skeppet, Snäcksundintie 8

Avaa ovi ystävyyden taloon

Tule ja koe Alvar Aallon arkkitehtuuri ja kirjailijakoti Villa Skeppet. Aalto suunnitteli Villa Skeppetin läheisille ystävilleen, kirjailija Göran Schildtille ja tämän vaimolle Christinelle. Villa Skeppet on pienin ja viimeinen Alvar Aallon suunnitelema asuintalo, ja siinä näkyy ideat ja ratkaisut, joita Aalto kehitti uransa aikana. Ainutlaatuinen tilaisuus vierailla talossa omatoimisesti.

Vapaa pääsy!

Galleria Elverket, Kustaa Vaasan katu 11, Tammisaaren kulttuurikortteli

Jälkiä galleriassa | Drop-in taidetyöpajoja koko perheelle

Kuvataiteilija Cecilia Cissi Hultman ja nukketeatteritaiteilija Pauliina Vesslin ovat aikaisemmissa työpajoissaan yhdessä Seminarieskolan 1–2 luokan oppilaiden kanssa jättäneet galleriaan jälkiä ja johtolankoja, jotka tässä työpajassa toimivat lähtöpisteinä uusille teoksille. Etsi erilaiset lähtöpisteet ja valitse minkä parissa haluat työskennellä. Hae sitten inspiraatiota materiaalipöydän antimista ja tee oma teos valitsemasi johtolanka lähtökohtana. Työpajan materiaalina käytämme jokapäiväisiä ja kaikille tuttuja asioita – maalarinteippiä, kuivattuja hedelmiä, kopiopaperia, liimapistooleja, kumilenkkejä, kartonkia, keppejä ja kiviä – jotka osana teosta muuttuvat tärkeiksi ja erityisiksi. Saat mielellään poimia mukaasi oman kepin tai kiven matkalla Elverketiin, ehkä sille löytyy paikka teoksestasi!

Vapaa pääsy. Yleisötyön kuraattori ja näyttelyn O.S.A. R.S.V.P. co-kurattori Kia Orama on paikan päällä inspiroimassa työpajaan ja kertomassa näyttelystä.

Chappe & Raaseporin museo, Kustaa Vaasan katu 11, Tammisaaren kulttuurikortteli

Chappen uusi näyttely CRAFT RITUALS avautuu

Craft Rituals -näyttely on värikäs mediataideteos, joka vie vierailijat immersiiviseen satumaailmaan. Se on kaikenikäisille tarkoitettu leikkisä audiovisuaalinen kokonaiselämys. Chappen näyttelytilat täyttyvät suurista videoprojisoinneista, joissa on 3D-animoituja osuuksia. Sävelletty musiikki sekä rituaaliset käsityöinstallaatiot ja veistokset luovat oman suggestiivisen maailmankaikkeuden.
Kromosom-tilassa on mahdollisuus kokeilla erilaisia käsitöitä aina näyttelyn ollessa avoinna.
Kulttuurilenkin aikana lauantaina 28.10. klo 12 kävijöillä on myös mahdollisuus osallistua taiteilijatapaamiseen Aia Jüdesin ja hänen tiiminsä kanssa.
Raaseporin museossa voi viikonlopun aikana vierailla museon kahdessa perusnäyttelyssä: Schjerfbeckin Elämä ja taide sekä Kaikkien aikojen Raasepori.

Chappeen ja Raaseporin museoon päivän aikana normaali sisäänpääsymaksu. Taiteilijatapaaminen kuuluu museolipun hintaan.

Ostoskorisi