Dafna Maimon – The Household Musical

Dafna Maimon – The Household Musical

15–16.6.2024
Villa Skeppet, Ekenäs

Datum och tid: lördag 15.6.2024 kl. 14.00 och söndag 16.6.2024 kl. 14.00
Plats: Villa Skeppet (Ekenäs)
Språk: Engelska
Längd: 3,5 h (fortgående med publikinsläpp varje 35:e minut, max 10 personer per omgång)
Pris: 0 €
Fritt inträde men förhandsbokning krävs.
Boka din plats här
Söndag 16 juni ordnas en busstransport (tur-retur) mellan Helsingfors och Ekenäs för 10€. Transporten erbjuds gratis för de som deltagit i Hangö Teaterträff (begränsat antal platser).
Boka plats i bussen här

The Household Musical skildrar ett hushåll, en hemmiljö och dess invånare, som en sammankopplad organism som snarare är en ”kännande” än en ”tänkande” varelse. Absurda, oförutsägbara musikaliska scener skapar eko av banaliteten i organismens vardag; organismen existerar i en förändrad dimension där talet har kapats och förvandlats till ett melodiskt verbaliserande. Verket kombinerar somatisk koreografi, filosofi och ”stream-of-consciousness-singing”, en metod som utvecklats för att utforska förhållandet mellan medvetande, känslor, kropp, röst och miljö.

Den experimentella fortgående performancen iscensätts i Villa Skeppet, Ekenäs, det minsta privata hemmet skapat av Alvar Aalto. Genom att sammanföra konst, liv och publik till ett tillfälle av gästfrihet, utforskas de relationella intimiteterna inom ett hushåll som en allegori för den förvirrade nutida människoorganismen.

The Household Musical är ett projekt av konstnären Dafna Maimon, vars arbete rör sig mellan performance, video, teckning och installation. Maimon är särskilt intresserad av olika former av gemenskap, tillhörighet och långsiktiga samarbetsprocesser. För denna performance har hon anlitat en grupp av tidigare samarbetspartners för att utveckla och väcka till liv hushållsorganismens inre funktioner.

Jessica Gadani är en sångerska/performer ursprungligen från New York. Hon fick en klassisk sångutbildning vid Ithaca College, och har sjungit i många operaproduktioner i USA som mezzosopran och har arbetat i ett tiotal år som frilansande sångerska och performer i Berlin.

Justin F. Kennedy är en Berlin-baserad dans- och vokalkonstnär, lärare, DJ och dramaturg från St Croix, Amerikanska Jungfruöarna. Justins forskning strävar efter transformation och växer fram ur en långvarig dans- och sångpraktik.

Anne Pajunen är en finsk skådespelare, dansare och koreograf som arbetar i Bryssel. Hennes arbete rör sig mellan dans och teater och fokuserar på dialogen mellan text och rörelse.

Leah Katz är född i Massachusetts, USA och bor i Berlin, Tyskland. Leah är utbildad dansare och grundare av Berlin Comedy Club och är intresserad av att utforska rörelse och performance i alla dess former och möjligheter.

Arrangör: Villa Skeppet / Dafna Maimon
Samarbetspartner: Pro Artibus, Hangö teaterträff
Med stöd av: Sophie von Julins Stiftelse, Svenska kulturfonden, Konstsamfundet

Din varukorg