Instruktioner inför ett besök

Instruktioner inför ett besök

Praktisk information inför ditt besök

Innehåll:

1. Barnfamiljer
2. Att köpa biljett
3. Ankomst
4. Entré och museibutik
5. Wc
6. Förflyttning till guidad tur
7. Under den guidade turen
8. Slutet på den guidade turen
9. Gården

Barn är välkomna med på en guidad tur men tyvärr är det inte möjligt att ta in barnvagnen i huset. Vagnen kan lämnas i entrén. Barn kan spela museibingo under turen, uppgiften fås av guiden. Då ni rör er på gården ber vi er hålla barnen under uppsikt eftersom det på bakgården finns en ca. en meter djup näckrosdamm.

Inträdesbiljett kan köpas på förhand i vår webbshop. En biljett innefattar alltid en guidad tur. Villa Skeppet kan endast besökas genom en guidad tur. Turerna ordnas i regel på engelska om inget annat överenskommits. Vi ordnar turer även på finska och svenska.

Inträdesbiljetten kan även köpas på plats. Vi rekommenderar i detta fall förhandsbokning per telefon eller per e-post. På en guidad tur ryms endast tio gäster.

Villa Skeppets adress är Snäcksundsvägen 8.
En promenad från Ekenäs järnvägsstation till Villa Skeppet tar ca. 20 min.
Vi rekommenderar våra besökare att använda lokaltrafik i mån av möjlighet.
Bilar kan parkeras vid Ramsholmens parkeringsplats.
Cyklar kan ställas framför museibutiken.

Entrén och museibutiken är belägen i husets före detta garage. 

I entrén tar guiden emot besökarna. Anmäl dig om du förhandsbokat din biljett. I entrén finns klädhängare för ytterkläder och låsbara skåp för väskor. Av säkerhetsskäl bör stora väskor och ryggsäckar lämnas här. I de övre skåpen finns eluttag för att till exempel ladda mobiltelefoner.

Kund wc finns i entrén. Skötrum för barn eller tillgängliga toaletter finns inte.

Från entrén förflyttar vi oss yttre vägen in i huset. Husets huvudingång befinner sig bredvid entrén. Det finns tre trappsteg framför dörren, guiden hjälper vid behov.

Ta med dig skoskydd från entréutrymmet och sätt på dem när du kommer in i huset, eller lämna skorna vid ingången. Du kan ta med egna yllesockor om du önskar. I farstun finns några stolar om du vill sätta dig. Från farstun till hallen finns fyra trappsteg försedda med ett räcke. Guidningen startar i hallen. Från hallen upp till vardagsrummen är det tio trappsteg.

Guiden berättar om husets historia, inredning och arkitektur. Frågor till guiden kan ställas närsomhelst under turen. Fotografering inomhus är förbjuden.

Det är inte tillåtet att sitta på de till inredningen tillhörande möblerna. Be guiden om en stol om du behöver sitta under turen. Meddela även guiden om du vill avlägsna dig under turen.

Villa Skeppets inredning är original och för att bevara den så intakt som möjligt ber vi besökare undvika att röra föremål och möbler. Textilier är ömtåliga och även från rena händer lossar det fett och smuts som förbrukar föremålen.

Turen avslutas där den började, i hallen. I slutet av turen kan du skriva ditt namn i gästboken och ställa frågor till guiden. Skoskydden kan lämnas i korgen vid ytterdörren.

Efter turen är det lämpligt att göra uppköp i museibutiken eller ta en rundtur i trädgården.

På gården är det fritt att fotografera och gå runt i egen takt. Till bakgården kommer du genom att runda bastubyggnaden som ligger till höger om Villa Skeppet sett från vägen.

Besök Villa Skeppet

Se i vår kalender för att boka lediga tider.

Din varukorg