Dafna Maimon – The Household Musical

Dafna Maimon – The Household Musical

Päivämäärä ja aika: lauantai 15.6.2024 klo 14.00 ja sunnuntai 16.6.2024 klo 14.00
Paikka: Villa Skeppet (Tammisaari)
Kieli: Englanti
Kesto: 3,5 h (jatkuvaa, sisäänpääsy joka 35. minuutti, max. 10 henkilöä per kerta)
Hinta: 0 €
Vapaa pääsy, mutta ennakkovaraus vaaditaan.
Varaa paikkasi esitykseen tästä
Sunnuntaina 16. kesäkuuta järjestetään bussikuljetus (meno-paluu) Helsingin ja Tammisaaren välillä, hinta 10€. Kuljetus on ilmainen niille, jotka ovat osallistuneet Hangö Teaterträff -festivaaliin (rajoitettu määrä paikkoja).
Varaa paikkasi bussiin tästä

The Household Musical kuvastaa kotitaloutta, sen sisustusta ja asukkaita yhtenäisenä organismina, joka pikemminkin ”tuntee” kuin ”ajattelee”. Absurdit, arvaamattomat musiikkikohtaukset heijastavat organismin arkipäivän banaaliutta, joka elää muuttuneessa ulottuvuudessa, jossa sen puhe on muuttunut melodiseksi verbalisoinniksi. Teoksessa yhdistyvät somaattinen koreografia, filosofia ja “stream-of-consciousness-singing” (tajunnanvirtalaulaminen), joka tutkii tietoisuuden, tunteiden, kehon, äänen ja ympäristön välistä suhdetta.

Kokeellinen performanssi toteutetaan Alvar Aallon pienimmässä yksityiskodissa Tammisaaren Villa Skeppetissä. Yhdistämällä taide, elämä ja yleisö tilanteeseen jonka keskiössä on vieraanvaraisuus, performanssi tutkii kotitalouden intiimejä vuorovaikutuksia allegoriana nykypäivän eksyneelle ihmisorganismille.

The Household Musical on taiteilija Dafna Maimonin projekti. Maimonin teokset liikkuvat performanssin, videon, piirustuksen ja installaation välimaastossa. Hän on erityisen kiinnostunut erilaisista yhteisöllisyyden, yhteenkuuluvuuden ja pitkäaikaisten yhteistyöprosessien muodoista. Tätä esitystä varten hän on kutsunut luotettavan joukon kollegoita kehittämään ja herättämään henkiin tämän kotitalousorganismin sisäisen elämän.

Jessica Gadani on alun perin New Yorkin osavaltiosta kotoisin oleva laulaja/esiintyjä, joka sai klassisen laulukoulutuksen Ithaca Collegesta. Hän on laulanut mezzosopraanona monissa oopperatuotannoissa Yhdysvalloissa ja työskentelee nyt freelance-laulajana ja esiintyjänä Berliinissä.

Justin F. Kennedy on Berliinissä asuva yhteisöllinen tanssi- ja laulutaiteilija, opettaja, DJ ja dramaturgi, joka on kotoisin Yhdysvaltain Neitsytsaarilta St. Croixilta. Justinin tutkimus tähtää transformaatioon ja syntyy durationaalisesta tanssi- ja laulukäytännöstä.

Anne Pajunen on Brysselissä työskentelevä suomalainen näyttelijä, tanssija ja koreografi. Hänen työnsä liikkuu tanssin ja teatterin välimaastossa ja keskittyy tekstin ja liikkeen vuoropuheluun.

Leah Katz on kotoisin Yhdysvaltain Massachusettsista ja asuu Berliinissä, Saksassa. Leah on koulutukseltaan tanssija ja myös Berlin Comedy Clubin osa-perustaja. Hän on kiinnostunut liikkeestä ja esityksestä sen kaikissa muodoissa ja mahdollisuuksissa.

Järjestäjä: Villa Skeppet / Dafna Maimon
Yhteistyössä: Pro Artibus
Tukijat: Sophie von Julinin säätiö, Svenska kulturfonden, Konstsamfundet

Ostoskorisi