Kulturlänken under Mörka helgen

Kulturlänken under Mörka helgen

Fredag 29.10 kl. 17-20

Galleri Elverket, Raseborgs Museum och Villa Skeppet ordnar i Ekenäs det återkommande evenemanget Kulturlänken fredag 29.10.2021 kl. 17-20. Det genomgripande temat är kärlek och evenemanget infaller under den Mörka helgen som ordnas i Raseborg och Hangö. Programmet passar för alla åldrar. Fritt inträde, välkommen!
 
Utställningar kl. 11–20


Galleri Elverket, Kvinnor och kärlek
Raseborgs Museum, Alla tiders Raseborg, Helene Schjerfbecks liv och konst & Back to School


Villa Skeppet: av kärlek till blommor


Under kvällen kan du besöka Villa Skeppet och ta del av vackra blomsterarrangemang som Happy Flower gjort. Blommor är en viktig del av Villa Skeppets inredning och står nära Christine Schildts hjärta. Besökarantalet begränsas, förbered dig på att eventuellt vänta på din tur.  


Guidning i utställningen Kvinnor och kärlek kl. 18 i Galleri Elverket.

Guidningen hålls på svenska och finska. Kvinnor och kärlek utställningen grundar sig på fem olika konstnärskap och är en resa in i de olika former av kärlek som uppstår mellan kvinnor. Utställningens konstnärer är Edith Hammar, Ester Helenius, Emma Helle, Marie Høeg och Tove Jansson.


Guidad promenad i gamla stan: Kända kärleksrelationer.

Start från Raseborgs museum kl. 17. Följ med på en promenad i gamla stan i Ekenäs med guiden Viveca Blomberg och lyssna på delar ur stadens 475 år gamla historia och några lokala kända kärlekshistorier. Vi kan inte lova det senaste skvallret men även för många år sedan fanns det intressanta kärleksdraman i staden. Språket är främst svenska men en del översätts även till finska.Vid dåligt väder erbjuder vi en guidning / två guidningar i Helene Schjerfbecks utställning med temat kärlek.

Din varukorg