Arkitektur

Arkitektur

I Villa Skeppets arkitektur kan man se kännetecknande drag av Alvar Aaltos klassiska stil. Samtidigt framträder unika detaljer som direkt kan härledas till vänskapen mellan Göran Schildt och Alvar Aalto.

Aalto har både i arkitekturen och i inredningen kombinerat två centrala delar av Göran Schildts liv: seglingen och kärleken till Medelhavsområdets kultur. Byggnadens mest kännetecknande drag är vardagsrummets segelliknande tak, som sammanbinder byggnadens två olika delar.

Innerummen är tydligt indelade i olika nivåer och halvöppna mellanutrymmen binder dem samman. På nedre våningen finns rum med privat karaktär, köket med matsal, sovrummet och det harmoniska arbetsrummet i östlig riktning mot trädgården. Det faktum att innertaket sträcker sig över både vardagsrummet och hallen och binder dem samman är avgörande för rumsuppfattningen.

Aalto planerade gården och omgivningen till Villa Skeppet omsorgsfullt. Gårdsplanen är ett stängt rum, där bostadsbyggnaden, bastun, och gårdsskjulet omringar trädgården. Centrum av gården är den friformade näckrosdammen.

Din varukorg